dinsdag 15 januari 2013

Bresaola met kruidenolie


Uit het kerstassortiment van lange leve de Lidl had ik nog een pakje vacuum verpakte bresaola liggen. Dat werd weer smullen.

Ingrediënten voor 4 pers:
200 gr dun gesneden bresaola*
2 citroenen
peterselie
rozemarijn
knoflook
extravergine olijfolie

Bereiding:
  1. Hak een bosje peterselie en wat naaldjes rozemarijn fijn. Voeg 2 el olie en 1 gepelde knoflookteen toe aan het haksel en laat ca. 15 minuten marineren. Verwijder de knoflook.
  2. Snijd de citroenen in zeer dunne plakjes (op de mandoline).
  3. Verdeel de bresaola afwisselend met plakjes citroen over de borden.
  4. Breng op smaak met de kruidenolie en maak af met hele naaldjes rozemarijn.

* Bresaola is gedroogd en gezouten rundvlees. Buiten de kerst verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels.

Recept uit La cucina Italiana.

Ander recept met bresaola: bresaola met paddenstoelen en mascarpone

1 opmerking:

Clementine zei

Wat een mooie placemat ! Dit recept ga ik ook eens maken. Mijn hofleverancier Lidl hier heeft altijd Bresaola in hun assortiment !