maandag 7 oktober 2013

Chinees varkensvlees met paprika en chilipeper


Ingrediënten:
300 gr mager varkensvlees in stukjes van 2,5 cm
1 groene paprika, schoongemaakt,  in stukjes
1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
4 bosuitjes, fijngehakt
1,5 dl arachideolie om te frituren
Marinade:
1 t. knoflook uit de knijper
1 tl suiker
1 tl maizena
1 tl arachideolie
1 tl Chinese wijn of droge sherry
Sausje:
1 tl chilipoeder
2 el donkere sojasaus
1 tl Worcestershire saus
1/2 tl vijfkruidenpoeder
mespunt zout

Bereiding:
  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en giet over het vlees. Bedek het en laat 1 uur marineren. Roer zo nu en dan.
  2. Meng intussen de ingrediënten voor het sausje. Zet weg.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak het vlees rondom bruin, in ongeveer 10 min, ondertussen steeds omscheppen. Laat het vlees goed uitlekken.
  4. Laat 1 el olie in de wok. Verhit en voeg de paprika, rode peper en bosuitjes toe. Roerbak 2 minuten.
  5. Voeg de saus en het varkensvlees toe en breng het al roerend aan de kook.
  6. Maak op smaak af en dien op met rijst.


Uit Koken met de Wok, uitgave van de Hema.

Geen opmerkingen: