woensdag 13 mei 2015

Paprika's met kikkererwten en harissa



Makkelijk, snel en lekker, dit recept van Nigel Slater uit de BBC serie Dish of the Day.

Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 rode paprika, schoongemaakt en in 8 repen gesneden
1 gele paprika, schoongemaakt en in 8 repen gesneden
10 cherry tomaten doormidden gesneden
2 tl harissa pasta (AH of Noord-Afrikaanse toko)
1 blik kikkererwten van 450 gram
zout
het sap van een halve citroen
handje basilicumblaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op matige hitte.
  2. Leg de repen paprika in de pan en bak ze in 2-3 minuten zacht.
  3. Voeg de cherry tomaatjes toe en bak ze twee minuten mee. Druk er met een houten lepel zachtjes op zodat ze hun vocht verliezen.
  4. Meng er de harissa door.
  5. Meng er voorzichtig de kikkererwten met het vocht door. Roer en laat ze in 3 - 4 minuten warm worden.
  6. Breng op smaak met zout en citroensap.
  7. Voeg op het laatst een handje basilicumblaadjes toe.  Serveer gelijk.





Geen opmerkingen: