maandag 11 mei 2015

Pikant gebakken kip




Gefrituurde kip, maar wel van topkok met 3 Michelinsterren Martín Berasategui uit Spaans Baskenland.

Ingrediënten:
2 niet al te grote kippen
sap van 1 citroen
gehakte peterselie
2 koffielepels sojasaus
3 koffielepels tabasco
meel en zout
8 teentjes knoflook
olijfolie om te bakken

Voorbereiding:

  1. Hak de kippen in stukken en leg ze in een schaal met de citroensap, sojasaus, tabasco, gehakte peterselie en 4 gekneusde knoflooktenen. Laat een paar uur in de koelkast marineren.
Bereiding:
  1. Schud de stukken kip om in een plastic zak met de meel en het zout. Verwijder overtollig meel.
  2. Verwarm in een pan of een wok voldoende olie en laat op laag vuur 4 knoflooktenen smaak afgeven. Draai na 5 minuten het vuur hoog en laat de olie heet worden, verwijder de knoflooktenen voordat ze zwart worden.
Eindbereiding:
  1. Bak de stukken kip tot ze mooi bruin zijn en laat ze op keukenpapier uitlekken.


Serveer de kip met een salade. Lekker met een dip van alioli saus.
Het recept van alioli saus met de staafmixer staat hier.






Geen opmerkingen: