tag:blogger.com,1999:blog-2115987278571912027.post5046259550770346698..comments2024-03-10T13:46:38.957+01:00Comments on Wat ik gegeten heb: Gebakken stokvis met ui en groene paprikaJanniehttp://www.blogger.com/profile/03908576664240352760noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2115987278571912027.post-9098022492323904392014-06-10T19:15:36.148+02:002014-06-10T19:15:36.148+02:00Hoe noemt u het dan in het Nederlands? Het is ook ...Hoe noemt u het dan in het Nederlands? Het is ook geen klipvis. Janniehttps://www.blogger.com/profile/03908576664240352760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2115987278571912027.post-67294582534219193712014-06-10T15:59:28.254+02:002014-06-10T15:59:28.254+02:00Stokvis is kabeljauw en bacalao ook.
Maar stokvis ...Stokvis is kabeljauw en bacalao ook.<br />Maar stokvis is geen bacalao!!!<br />Het zijn twee verschillende conserverings methoden (uit de tijd dat er nog geen koel- en vriesmogelijkheden waren)<br />Stokvis werd in de koude en droge noordse wind gedroogd tot alle vocht eruit was.<br />Je kan er een gat mee in de tafel slaan.<br />Bacalao werd (aan boord) gezouten en later aan de wal gedroogd (Anonymousnoreply@blogger.com