Pagina's

donderdag 21 oktober 2010

Bitterzoete lofsla met geitenkaas en rozijnen

Bitterzoete lofsla met geitenkaas en rozijnen



Ingrediƫnten voor 4 personen:

3 el. rozijnen
scheutje sherryazijn
balsamico
olijfolie
1 rode ui
3 struikjes lof
1 kropje radicchio
100 gr. geitenkaas
 1 el. pijnboompitten

Bereiding:

  1. Doe de rozijnen in een pannetje, doe er een lepel sherryazijn bij (of balsamico) en een beetje water, zodat ze net bedekt zijn. Breng even aan de kook en laat van het vuur af een half uurtje staan. 
  2. Meng voor de dressing van peper, zout, 2 eetlepels balsamico en 4 eetlepels olijfolie en zet die apart. 
  3. Meng 3 eetlepels olijfolie en een lepel balsamicoazijn in een soepbord. 
  4. Snijd de ui in halve ringetjes. 
  5. Snijd de witlof in vieren of in achten, afhankelijk van de dikte van de struikjes, de radicchio in achten.
  6. Verwarm een grillpan of grillplaat. Haal de uienringetjes door het oliemengsel en bak ze op de grillpan- of plaat, zet het vuur laag en laat ze wat zachter worden. Doe de uien in een slakom. 
  7. Haal ook de parten lof en/of radichio door het oliemengsel. Bak ze even op hoog vuur op de grilplaat. Ze moeten van buiten geschroeid zijn en een beetje zacht, maar niet door en door zacht worden. Doe ze eveneens in de slakom en giet de dressing erover heen. 
  8. Schep de rozijnen uit hun nat en doe ze ook door de salade. 
  9. Rooster de pijnboompitten. 
  10. Snijd de geitenkaas in stukjes en strooi die met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte peterselie over de salade. 
(Helaas kon ik geen radichio vinden en staan deze zodoende niet op de foto)

Recept NRC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten