Pagina's

zondag 31 oktober 2010

Heel lekkere kip met knoflook en rozijnen


6 eetlepels olijfolie
12 knoflooktenen, gepeld
1 scharrelkip van ca. 1250 gr. in 8 stukken gesneden
150ml witte wijn of fino sherry
50 draadjes saffraan, opgelost in water
100gr rozijnen, geweekt in warm water
75gr pijnboompitten, licht geroosterd
peper en zout

  1. Verwarm de olie in een grote braadpan.
  2. Voeg de knoflook toe en schep ze uit de pan als ze goudbruin zijn en leg ze apart.
  3. Bestrooi de kip met peper en zout.
  4. Leg de borststukken, met het vel naar beneden, in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin en tot het vel knapperig is. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  5. Voeg de rest van de kipdelen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  6. Voeg de wijn of sherry toe en de saffraan (ik neem dus Spigol) toe en schud de pan zodat de wijn een beetje bindt.
  7. Zet het vuur lager en braad de kippenpoten en vleugels ongeveer 15 minuten.
  8. Voeg de kippenborsten toe, de knoflooktenen, de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten. Proef op peper en zout en braad nog 10 à 15 minuten met het deksel op de pan totdat het borstvlees gaar is.
De saus is nu een beetje ingekookt en gebonden. Als de saus te dik is iets verdunnen met water.

Het is wel heel lekker en de kip heerlijk mals, maar het nadeel is dat je minstens drie kwartier in de keuken staat. Een kip in de oven is gemakkelijker.

Serveer met rijst of gebakken aardappelen en een groene groente.
Recept van Casa Moro



Geen opmerkingen:

Een reactie posten