1 rol filodeeg (half pakje)
beetje boter om in te vetten
eerste laag:
225 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
zakje vanillesuiker
1 ei, geklopt
tweede laag:
ca. 4 appels
50 gram suiker
t 1 theelepel kaneel
50 gram geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 230 C.
Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met filodeeg.
Meng in een kom de roomkaas (ik had gewoon pic frisch van Lidl), vanillesuiker, eventueel wat vanille extract en het ei tot een glad en romig mengsel.
Giet het mengsel in de taartvorm en zet even apart.
Schil de appels en verdeel ze met de appelsnijder en verdeel de partjes nog een keer in de lengte.
Meng in een kom 50 gram suiker met de kaneel en meng de appelschijfjes erdoor.
Verdeel dit in één enkele laag over de roomkaas.
Zorg ervoor dat het filodeeg er niet bovenuit steekt, anders wordt het zwart. Of haal het er na het bakken af.
Bestrooi met amandelen.
Plaats de taart ongeveer 10 minuten in een warme oven op 230 C en verlaag daatna de temperatuur naar 200 C, en bak nog eens 30 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten