Dit jaar geen haas uit de weitas van de jager maar uit de diepvries van de Lidl.
Ingrediënten:
1 kg hazenbouten
marinade:
1 winterwortel
2 uien
3 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
tijm
scheut azijn
1 liter wijn
glaasje cognac
Verder nog:
beetje meel
boter
150 gram gerookt spek in blokjes
150 gram kleine champignons of grote in stukjes
250 gram kleine (cocktail-)uitjes
Bereiding:
Omdat ik niet wist of het een oude of een jonge haas was, heb ik hem eerst 1 nacht laten marineren in alle bovengenoemde ingredïenten. Snijd de haas eerst in stukken.
Verwarm de oven op 175 graden.
- Haal de haas uit de marinade, dep droog met keukenpapier, doe in een plastic zak en schud om met meel.
- Neem een gietijzeren braadpan en bak de spekjes uit. Schep ze uit de pan.
- Bestrooi de haas met peper en zout en bak in het spekvet en de boter lichtbruin. Haal de haas uit de pan.
- Bak in een andere kookpan de marinade-groente, strooi er wat meel over en blus dit met de marinade.
- Schenk de inhoud over in de gietijzeren pan, laat aan de kook komen en roer het aanbaksel los.
- Doe dan de haas en het spek weer terug in de pan.
- Voeg nog wat tijm, jeneverbessen en laurier toe.
- Zet de pan met deksel in de oven zo'n anderhalf uur.
- Bak in een koekenpan de champignons en de uitjes en voeg die toe als de haas klaar is.
- Saus eventueel binden met beurre manié. (Van te voren in de vriezer leggen en raspen).
Gegeten met aardappelpuree en tutti frutti.
Met een kleine aanpassing low-carb te maken.
Met een kleine aanpassing low-carb te maken.
Dit lijkt heel veel op mijn coq au vin recept
BeantwoordenVerwijderen