Ingrediënten:
½ knolselderij
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1/8 l slagroom
bosje verse peterselie, grof gehakt
peper & zout
beetje boter om te bakken
50 g gerookte zalm
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
1/8 l slagroom
bosje verse peterselie, grof gehakt
peper & zout
beetje boter om te bakken
50 g gerookte zalm
Bereiding:
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui zachtjes in wat boter. Voeg de blokjes knolselderij toe.
- Voeg een liter water toe, het bouillonblokje, de slagroom, bijna het hele bosje peterselie en peper & zout. Laat in 15 minuten heel zachtjes gaar worden.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine
- Breng eventueel op smaak met truffelolie of truffelzout.
Serveren:
Drapeer in het midden van elk soepbord een mooi hoopje gerookte zalm.
Schenk de warme soep erover heen.
Garneer met wat fijngehakte peterselie.
Ui (rauw) per 100 gram: 6 Kh
(Dr. Frank beginfase = 20 Kh per dag)
Recept van Karin
Knolselderij per 100 gram: 5 KhUi (rauw) per 100 gram: 6 Kh
(Dr. Frank beginfase = 20 Kh per dag)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten