Ingrediƫnten:
2 karbonades van ongeveer 350 gr, 2 cm dik
1 tl venkelzaad
1 tl zout
olijfolie
Groente:
1 kleine groene of savooie kool
1 tl mosterdzaad
1 teentje knoflook in plakjes
1 teentje knoflook in plakjes
Voorbereiding groente:
Verwijderde de buitenste bladeren van de savooie kool en snijd of schaaf de kool heel fijn* en leg in een schaal. Zet mosterdzaad, gesneden knoflook en het fijngesneden chilipepertje klaar.
Bereiding vlees:
* Ik vond het veel te kort; de kool was nog hard. Ik had hem misschien moeten raspen. Ik heb dus een minuut of 10 gestoofd met een glaasje water en een stukje bouillonblokje erbij.
Het vlees was erg lekker.
Verwijderde de buitenste bladeren van de savooie kool en snijd of schaaf de kool heel fijn* en leg in een schaal. Zet mosterdzaad, gesneden knoflook en het fijngesneden chilipepertje klaar.
Bereiding vlees:
- Zet de grilpan op het vuur zodat hij loeiheet wordt.
- Leg de karbonades op een plank.
- Vijzel het venkelzaad met 1 tl zout, tot het venkelzaad fijngestampt is.
- Besprenkel de karbonades met olijfolie en wrijf het vlees in met het venkelzaad en veel zwarte peper.
- Leg het vlees op de grilpan en zorg ervoor dat het vlees goed in contact is met de ribbels. Grill 10 minuten, draai elke 2 minuten het vlees om.
- Pak de karbonades met een vleestang op en leg ze terzijde. Laat een paar minuten rusten.
- Verhit ondertussen een bakpan en giet er een scheut olijfolie in.
- Voeg het mosterdzaad toe en wanneer ze beginnen te springen, de gesneden knoflook en chilipeper.
- Bak een paar seconden, voeg de kool toe, zout en peper, en roerbak een minuut of wat tot zacht.
- Haal van de hittebron af en laat nog een minuutje staan. *
* Ik vond het veel te kort; de kool was nog hard. Ik had hem misschien moeten raspen. Ik heb dus een minuut of 10 gestoofd met een glaasje water en een stukje bouillonblokje erbij.
Het vlees was erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten