Frittata coi piselli, bereid op de manier van de Veneto-streek. |
Ingrediƫnten:
30 gr. boter
1 kleine ui, gehalveerd, in dunne ringen
250 gr. doperwten (vers of diepvries)
6 eieren
1 el gehakte peterselie
2 el gehakte munt + takjes munt ter garnering
2 1/2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el olijfolie
Bereiding:
- Smelt 20 gr boter op laag vuur en bak de ui onder af en toe roeren 10 min. tot hij zacht is, laat afkoelen.
- Kook de erwten gaar in water met zout. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken.
- Klop de eieren los met de kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de ui en de erwten erdoor.
- Verhit de olijfolie en de rest van de boter op middelhoog vuur in een antiaanbakpan met deksel van 25 cm diam. Schenk het mengsel in de pan en bak 3 min. zachtjes. Duw de randen met een mes terug zodat het vloeibare ei eroverheen kan lopen en kan stollen.
- Dek de frittata af en bak 4 min. op laag vuur tot de bovenkant gestold is.
- Laat hem op een verwarmde schaal glijden, bestrooi met munt en snij hem in stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten