Pagina's

zaterdag 23 april 2011

Doperwten & munt frittata

Frittata coi piselli, bereid op de manier van de Veneto-streek.
Ingrediƫnten:
30 gr. boter
1 kleine ui, gehalveerd, in dunne ringen
250 gr. doperwten (vers of diepvries)
6 eieren
1 el gehakte peterselie
2 el gehakte munt + takjes munt ter garnering
2 1/2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el olijfolie

Bereiding:
  1. Smelt 20 gr boter op laag vuur en bak de ui onder af en toe roeren 10 min. tot hij zacht is, laat afkoelen.
  2. Kook de erwten gaar in water met zout. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de ui en de erwten erdoor.
  4. Verhit de olijfolie en de rest van de boter op middelhoog vuur in een antiaanbakpan met deksel van 25 cm diam. Schenk het mengsel in de pan en bak 3 min. zachtjes. Duw de randen met een mes terug zodat het vloeibare ei eroverheen kan lopen en kan stollen.
  5. Dek de frittata af en bak 4 min. op laag vuur tot de bovenkant gestold is.
  6. Laat hem op een verwarmde schaal glijden, bestrooi met munt en snij hem in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten