Tagliata di pollo al limone |
Kipfilet is vaak een beetje droog. Op deze manier is de kip lekker mals en sappig.
Ingrediënten:
(Biologische) kipfilet
salie
thijm
witte wijn
citroen
olijfolie
Bereiding:
- Verhit een grillpan, leg de kipfilet erop en rooster 3 à 4 minuten per kant.
- Leg elke kipfilet op een dubbele laag aluminiumfolie.
- Strooi er zout en peper over
- rasp er met een zesteur citroenschilletjes boven
- knijp er citroensap over uit,
- leg er 2 à 3 salieblaadjes op,
- plus een takje rozemarijn,
- en een scheutje witte wijn en olijfolie.
Pak de pakketjes goed in zodat er geen lucht ontsnapt.
Plaats de pakketjes een minuut of 8 in een voorverwarmde oven op 200 C.
Leg de kip op een snijplank, snij in plakken en giet het vocht af en giet er een sliertje olijfolie over.
Recept van Italianfoodnet: Italians do eat better. Hier staat het filmpje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten