Ingrediƫnten voor 1 persoon:
1 bos groene asperges
extra vergine olijfolie
2 eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de asperges schoon: je hoeft ze niet te schillen, alleen te wassen en een paar centimeter van de onderkant van de stengels te snijden.
- Spreid de asperges uit over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de asperges in ongeveer 10 minuten gaar.
- Schud tussendoor een paar keer aan de bakplaat, zodat de asperges omrollen en gelijkmatig garen.
- Pocheer intussen de eieren.
- Leg de asperges op een groot bord en vlij er de eieren op.
- Besprenkel royaal met olijfolie, maal er peper boven en schaaf met een dunschiller schilfers van de Parmezaanse kaas
Heerlijk smullen!
Deze keer heb ik het ei op traditionele wijze gepocheerd: een steelpannetje halfvol met water aan de kook brengen. Een scheutje azijn toevoegen. Vuur lager draaien tot kleine belletjes. Met lepel 'kolkje' maken. Het ei, dat je in een kommetje hebt gebroken, in het kolkje deponeren. Ca 2,5 minuut pocheren. (Hier is het ei 3 minuten gepocheerd; dus iets te lang.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten