Ingrediënten:
4 stronkjes witlof
200 ml zure room
klein bosje bieslook
zeezout
versgemalen peper
1 el kappertjes
500 g kastanjechampignons
olijfolie
1 pakje plakjes gerookte tamme eendenborst
1 blik canard confit
75 g gemengde sla
2 Granny Smith appels
100 g walnoten
Voorbereiding:- Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes.
- Snijd de appels en hak de walnoten.
Breng de zure room op smaak met zeezout en peper.
Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe.
Verder:
- Verwarm de geconfijte eendenboutjes
- Verhit wat eendenvet uit hetk in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden.
- Leg er plakjes eend en champignons op.
- Strooi de appel en walnoten erover
- Leg de geconfijte eendenbout ernaast.
Voor grote eters kunnen er nog wat aardappeltjes bij gebakken worden. |
Het was weer lekker. Saladerecept van Angélique Schmeinck en verder idee van L'ile aux loisirs in Porte Leucate, Frankrijk
Is het gerookte eend? Ziet er lekker uit. Ga ik ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderen