Eenvoudige broccolisoep, maar weer even iets anders.
Ingrediënten:
500 gr broccoli
1 blik cocosmelk
2 à 4 el groene of gele Thaise currypasta, hangt van de sterkte af.
Bereiding:
- Haal de roosjes van de broccoli af en snij de stengels in kleine stukjes. Bewaar een paar broccoliroosjes voor garnering.
- Schep het dikke van de kokosmelk in een soeppannetje en verhit het.
- Bak de currypasta hierin al roerend aan. Dat plakt dan een beetje aan de pan, maar dat lost later wel op.
- Giet de rest van het blikje kokosmelk erbij en twee keer de inhoud aan water.
- Voeg de broccoli toe en laat zachtjes koken tot ze gaar is.
- Laat de stukjes heel, of blender de soep.
- Laat dan op het laatste moment de kleine roosjes broccoli meegaren.
Ik heb deze gele curry gebruikt:
Foto van Robin Aziatische ingrediënten. Klik hier voor de ingrediënten. |
Alleen maar natuurlijke ingrediënten zo te zien en volgens velen de lekkerste Thaise curry. Is er ook in groene en rode variant. Deze was behoorlijk pittig - ik had 4 volle eetlepels gebruikt, maar dat was wel héél pittig. In de koelkast blijven de pasta's heel lang goed; je kan ze ook in porties invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten