Ik hou van pappardelle met bittere andijvie en zoete ui, maar omdat ik de koolhydraten wil beperken, heb ik in plaats van pappardelle omeletreepjes gemaakt.
Ingrediƫnten:
2 rode uien, in partjes
1/2 el balsamicoazijn
olijfolie
pappardelle of 2 eieren
gesneden andijvie
1 mespunt nootmuskaat
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
- Schep de ui in een bakblik om met de balsamicoazijn en wat olie en strooi er peper en zout over. Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in 15-20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.
- Kook de papardelle of kluts de eieren en bak er een grote dunne omelet van. Snijd in brede repen.
- Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 min. beetgaar. Breng de groente op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Rooster de hazelnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze even afkoelen en hak ze grof.
- Schep de omeletrepen door de andijvie in de wok. Meng alles goed en verdeel de omeletrepen met groente over 4 warme diepe borden. Verdeel de geroosterde ui en de hazelnoten erover
Geen opmerkingen:
Een reactie posten