Chef Ottolengi schreef:
' The resulting dish may even convert some firm abstainers from tofu (as I was until recently) and/or sprouts.'
Dus maar weer eens een poging gedaan mij te bekeren tot de tofu-eters.
Ingrediënten:
150g stevige tofu (Tau Kwa)
Marinadesausje:
2 el zoete chillisaus
1½ el sojasaus
2 el sesamolie
1 tl rijstazijn
1 el ketjap
Verder:
500g spruitjes
100g lente-ui of preitje
½ chilipepertje, zonder zaadjes
120g shiitake of champignons
15g koriander
1 el geroosterde sesamzaadjes
zonnebloemolie
Voorbereiding:
- Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm
- Meng in een kom de zoete chilisaus, sojasaus, ketjap, rijstazijn en sesamolie. Meng de tofu blokjes erdoor.
- Maak de spruitjes schoon en snijd elk spruitje over de lengte in drieën. Stoom ze een paar minuten in een vergiet boven een pan kokend water.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de lente-ui of preitje en de chilipeper in ringetjes.
Bereiding:
- Bak in een koekenpan de spruitjes in een enkele laag tot ze er een beetje aangebrand uitzien. Doe over in een kom.
- Doe weer olie in de koekenpan en bak lente-ui of prei, chilipepertje en champignons. Doe ze over in de kom met spruiten.
- Bak de tofu in een flink laagje olie. Pas op: spettert erg.
- Doe nu alle groenten weer terug in de koekenpan.
- Giet er de rest van de marinade over en strooi er koriander en het sesamzaad over. Besprenkel eventueel met nog een lepel sesamolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten