Sambal goreng buncis |
Ingrediënten:
500 gr sperziebonen
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 stengel sereh
2 - 3 el arachideolie
2 tl sambal oelek
2 tl trassi bakar
2 tl tomatenpuree
1 salamblad
2 dl santen asli (het dikste deel van de inhoud van een blik kokosmelk)*
Sambal-ui-salamblad-trassi bakar-knoflook-laos-citroengras |
Bereiding:
- Haal de sperziebonen af, was ze en snijd ze in de lengte doormidden. Blancheer ze enkele minuten in kokend water.
- Pel de ui en de knoflook en schil de laos; snijd alles ragfijn.
- Knip het bovenste deel van de sereh, kneus en knoop de stengel.
- Verhit een wadjan op hoog vuur en doe de olie erin. Draai het vuur iets lager en fruit ui en knoflook 5 minuten, voeg laos, sereh, sambal en trassi toe en fruit nog 5 minuten.
- Bak de tomatenpuree met de boemboe mee, voeg de sperziebonen, het salamblad, de santen en zout naar smaak toe en laat de boontjes in circa 10 minuten gaar stoven.
* bijv. de kokosmelk van Lidl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten