Mattonella di finocchi e catalogna |
Ingrediƫnten:
2 venkelknollen
700 gr catalogna
350 gr ricotta romana
60 gr geraspte parmezaanse kaas of pecorino
4 eieren
sjalot
boter en meel om de vorm in te vetten
olijfolie
peper en zout
Catalogna |
- Blancheer de catalogna en bekleed met de grootste bladeren het ingevette en bebloemde cakeblik van 25 cm, laat de bladeren over de rand hangen.
- Snijd de rest van de catalogna in kleine stukjes en bak ze in wat olie met een half gesnipperd sjalotje.
- Maak de venkel schoon en snijd ze in blokjes en bak ze vervolgens met de rest van de gehakte sjalot 12 minuten in een pan met een beetje olie.
- Meng in een kom de catalogna, de venkel, de losgeklopte eieren, parmezaanse kaas, ricotta, peper en zout en druk het vervolgens in de cakevorm.
- Bedek met de overhangende catalogna en bak 35 minuten in een oven op 190C.
Ik heb het gegeten samen met een saus gemaakt van gehakte ui, tomaten uit blik en wat zwarte olijven. Het viel me een beetje tegen. Misschien heb ik de catalogna niet klein genoeg gesneden.
Nu eet ik elke ochtend een plak als ontbijt en begin het toch wel lekker te vinden.
Recept uit la Cucina Italiana.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten