Encebollado de pescado |
Een ontbijtrecept uit Ecuador tegen een kater. In Ecuador schijn je veel recepten tegen katers te hebben. Ik heb het gewoon ‘s avonds gegeten, nuchter.
Ingrediënten soep:
1 kg verse tonijn
1/2 kg yuca (ik heb hiervoor aan aardappel genomen)
2 eetlepels olie
2 tomaten, in stukjes
½ ui, fijngehakt
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
8 koppen water
5 takjes koriander
Zout naar smaak
Bananenchips of popcorn
Tomatensalsa:
2 kleine rode uien
sap van 1 à 2 limoenen
3 tomaten
1 el zonnebloemolie
fijngesneden koriander
peper en zout
Bereiding:
- Stoof de uien, tomaten, komijn met de chilipeper en zout in wat olie.
- Voeg water toe en de takjes koriander.
- Voeg de tonijn toe als het water begint te koken, en kook de tonijn zachtjes gaar.
- Schep de vis uit de pan en houd apart.
- Verhit de bouillon weer en kook de yucca (of aardappel) gaar.
- Verwijder de yucca en snijd ze in kleine stukjes en voeg ze weer aan de bouillon toe, samen met de in stukjes gemaakte vis.
- Maak op smaak af met peper en zout.
- Snijd alle ingrediënten voor de tomatensalsa fijn.
- Dien de soep op met een flinke lepel tomatensalsa en strooi er de bananenchips of popcorn over.
- Vries een restje in voor de eerstvolgende kater.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten