Andijvie, verrassend lekker. |
Ingrediƫnten:
- struik andijvie van ca 900 gram
- 300 gr grove verse worst van goede kwaliteit
- 70 gr ui
- 7 gr gedroogde paddestoelen
- 1 tomaat
- olijfolie
- zout
Bereiding:
- Week de gedroogde paddenstoelen ca. 1 uur in water, of volgens de verpakking. Knijp het vocht uit de paddenstoelen.
- Snij de ui in dunne halve ringen.
- Snij de andijvie grof
- Ontvel de worst en verbrokkel het vlees. Bak het vlees in2 el olie in 2-3 minuten bruin.
- Voeg de ui en, na een paar minuten de uitgelekte paddenstoelen en de andijvie toe. Doe er zout en en een halve soeplepel (ca. 50 ml) water bij, deksel op de pan en smoor het geheel ca. 10 minuten op laag vuur.
- Snij de tomaat in stukjes en serveer hem bij de gesmoorde andijvie met worst.
Uit: La Cucina Italiana: Scarola brasata con salsiccia.
Was echt lekker, ik heb zelfs het vocht van onderin de pan opgelepeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten