Pagina's

donderdag 5 april 2012

Kabeljauw met vongole (venusschelpen)


Ingrediƫnten:
600 gr. kabeljauwhaasjes of doradefilets
500 gr vongole (venusschelpen)
3 el olijfolie
knoflook
peterselie
zwartepeperkorrels
Bereiding:
  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met 1 knoflookteen en een paar takjes peterselie. Voeg de vongole toe, doe een deksel op de pan en laat de vongole opengaan. Zeef het kookvocht.
  2. Bak de vis in de resterende olie. Haal de vis uit de pan.
  3. Verwijder de olie uit de pan en doe de vis weer terug in de pan.
  4. Voeg de schelpen en hun gezeefde kookvocht, een klein beetje gehakte peterselie en wat versgemalen peper toe. Verwarm het geheel enkele minuten op het vuur en serveer.
Het kookvocht van de schelpen is al zout, daarom hoeft er geen zout toegevoegd te worden.

Recept uit La Cucina Italiana. Het was weer lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten