Ingrediƫnten:
600 g tonijn
een takje verse basilicum
een takje verse munt
4 lente-uitjes
een snufje gemalen koriander of wat blaadjes verse
schil en sap van 1 kleine citroen
verse rode chilipeper, fijngehakt
olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
gemengde sla
2 tomaten, in plakjes
1 citroen, in stukjes gesneden
mayonaise of ketchup
Bereiding:
- Hak de tonijn, basilicum, munt, lente-uitjes, koriander en citroenrasp en rode chilipeper in een keukenmachine of, hak alles samen fijn met een groot hakmes.
- Leg het mengsel uit op een schoon werkvlak en verdeel het in vier gelijke stukken met vochtige handen - eerst in ballen, vervolgens in hamburgers door ze te pletten met de palm van je hand.
- Koel de hamburgers minstens een half uur om ze stevig te laten worden.
- Verhit een barbecue of grillpan tot heet. Bestrijk de hamburgers aan beide zijden met een beetje olie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Grill 2 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn - de kooktijd is afhankelijk van hoe dik de hamburgers zijn. Het is goed om ze op te eten als ze nog een beetje roze van binnen zijn.
- Rooster de broodjes op de hete grillpan of barbecue en maak de burgers door elk broodje te vullen met een warm tonijnkoekje, een paar blaadjes sla, enkele schijfjes tomaat, een stukje citroen aan de zijkant en wat ketchup of mayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten