Pagina's

vrijdag 29 juni 2012

Grieks roerei met courgette, tomaat en feta

Ingrediƫnten:
2 middelgrote rijpe tomaten, kleingesneden
2 courgettes (niet van die plof-courgettes), in fijne plakjes gesneden
150 gr fetakaas, in blokjes gesneden
6 eieren
4 soeplepels olijfolie
zout en peper
Bereiding:
  1. Bak de courgettes in de olijfolie in een koekenpan met een bodem van een diam. van ongeveer 22 cm. Haal ze er, als ze gebakken zijn, met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken.
  2. Doe vervolgens de tomaten in de pan, roer om en smoor ongeveer 7-8 min. op zacht vuur.
  3. Meng de courgetteplakjes er door en roer om.
  4. Voeg de eieren, die u met zout, peper en fetakaas goed opgeklopt heeft, toe.
  5. Bak op lage temperatuur en roer 2-3 keer om met een lepel tot de eieren gaar zijn.
  6. Serveer met munt of gehakte peterselie.
Best lekker, kan ik nog wel eens maken.
Recept uit de  Kretenzische keuken voor iedereen van Myrsini Lambraki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten