Ingrediƫnten:
500 gr gemengde peulvruchten (blik)
260 gr gerookte makreelfilet
150 gr jonge courgette
80 gr lente-ui
40 gr taggiasca-olijven, ontpit
4 tomaten
extravergine olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Spoel de peulvruchten af met lauwwarm water en laat ze uitlekken.
- Snijd de tomaten in plakjes en breng ze op smaak met olie en een snufje zout. Schik de plakjes op de borden.
- Snijd de lente-ui fijn, de courgette in heel kleine blokjes en de olijven in plakjes.
- Snijd een deel van de makreelfilet in stukjes.
- Meng de lente-ui, de courgette, de olijven en de stukjes makreel door de peulvruchten. Breng op smaak met 2 el olijfolie en peper.
- Verdeel de peulvruchtensalade over de borden, maak af met de resterende makreelfilet in stukken en serveer.
Recept Insalata di legumi con sgombri affumicati uit La Cucina Italiana.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten