Dit is het derde recept dat ik maakte uit het nieuwe kookboek van Alain Passard. Een leuk en lekker receptje, de moeite waard om nog eens te maken.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
600 gram extra dunne sperziebonen
15 – 20 gram (gezouten) boter
olijfolie
1 grote rijpe perzik met wit vruchtvlees.
blaadjes van 3 – 4 takjes paarse basilicum
12 verse amandelen
Bereiding:
- Blancheer de sperziebonen in lichtgezouten water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze in water met ijsklontjes. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de perzik met schil in 12 parten.
- Verhit op laag vuur de boter met een flinke scheut olijfolie in een grote koeken- of hapjespan.
- Leg de sperziebonen in rechte bosjes in de pan en bak ze een minuutje op hoog vuur.
- Voeg de amandelen en de perzikparten toe en op het laatst wat basilicumblaadjes.
- Bestrooi met een snufje fleur de sel en een paar draaien zwarte peper.
- Meng de ingrediƫnten vooral niet teveel door elkaar, zo blijven de perzikparten mooi heel.
- Schik het gerecht zoals op zijn collage-voorbeeld hierboven op 4 warme borden en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten