Pagina's

zaterdag 29 september 2012

Vis met gember in sojasaus


Ingrediƫnten:
300 gr gefileerde visfilet (schol, tongschar, kabeljauw)
1 lente-ui
2 plakjes verse gember
1/2 Spaanse peper
Chinese wijn of pale medium dry sherry
sojasaus
azijn
suiker 
zout
3 dl olie

Voorbereiding:
  1. Dep de visfilets droog en snijd ze in stukken van 2 x 4 cm. Wrijf ze in met 2 tl sherry en een mespunt zout en laat ze 10 minuten staan.
  2. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snijd de peper samen met de lente-ui en gember in de lengte in reepjes van 2 cm.
  3. Maak een sausje van 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 tl suiker, 1/2 tl azijn en 2 el water.
Bereiding:
  1. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de plakjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de vis er met de schuimspaan uit en laat uitlekken.
  2. Giet de olie op 2 el na in de bewaarpan en bewaar voor later gebruik.
  3. Verhit op hoog vuur de el olie opnieuw. Roer de lente-ui, gember en peper tot het geurt. Giet er al roerend het sausje bij en breng aan de kook.
  4. Doe de vis erin en sudder op matig vuur nog 1,5 minuut.

Uit: Het Chinese kookboek deel 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten