Meestal worden lamskoteletjes gegrild en bestreken met olijfolie, knoflook en tijm. Maar deze, anderhalf uur gegaard in de oven, zijn ook lekker en heerlijk mals. Recept van Matt Moran, die Australische chef bij ons bekend als jurylid Master Chef Australië.
Ingrediënten:
2 eetlepels bruine suiker
1kg lamsvleeskoteletjes of ribbetjes
Olijfolie
marinade
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels pinda-olie
2 eetlepels tamarinde pasta
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel gemalen koriander
2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
2 theelepels fijn geraspte verse gember
1 theelepel zeezout vlokken
2 lente-uitjes, in dunne plakjes
2 eetlepels limoensap
dipsaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel bruine suiker
1 ½ eetlepel vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
1 lange rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
partjes limoen
Bereiding:
- Maak de marinade, pureer hiervoor de ingrediënten in keukenmachine of met de staafmixer.
- Bestrijk de koteletjes met marinade en zet ze minstens 1 uur of een nacht in de koelkast.
- Voor de dipsaus, meng limoensap, azijn en suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de overige ingrediënten. Controleer op smaak.
- Verwarm de oven voor op 160 ° C. Plaats de koteletjes op een rooster boven een lekbak en bak gedurende 1 ½ uur of tot ze gaar zijn, bedruip ondertussen een keer met de marinade. Breng de resterende marinade in een kleine steelpan aan de kook. Verwijder het vlees uit de oven, bestrijk het met warme marinade en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Serveer de koteletjes met de dipsaus apart en partjes limoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten