Dit hapje, voor mij vandaag een ontbijt, is gebaseerd op de frico - nee niet uit Friesland, maar uit Friuli-Venezia Giulia. Je hebt zachte frico's met aardappelen en krokante frico's zonder, maar altijd met Montasio kaas uit Friuli. Oorspronkelijk is het een een kaas-, ui- en aardappelkoek die de herders voor onderweg meenemen.
Dit was mijn snelle variatie op de frico senza patate:
Ingrediƫnten:
Geraspte Grana Padano
Pancetta
Lente-uitje
Olijfolie
Bereiding:
- Verhit de olie in een koekenpannetje en strooi er een dikke laag geraspte kaas in.
- Knip daarboven de pancetta en de lente-ui in stukjes.
- Dek af met nog een laag geraspte kaas.
- Als de onderkant bruin is op een bord omdraaien en de andere kant bruin laten worden.
- Snij in punten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten