Kalfsschnitzel met cantharellen en koffie |
Malse schnitzels door ze niet aan te bakken, maar ze in de koude koekenpan en koude boter te leggen en daarna pas op het vuur te zetten.
Ingrediënten:
4 kalfsschnitzels à 100 gr.
100 gr morieljes of cantharellen
100 ml slagroom
60 gr boter
40 gr amandelschaafsel
1/2 kopje sterke koffie
koffiebonen
groentebouillon
jonge spinazie
zout
Bereiding:
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Leg de kalfsschnitzels met de boter in een koekenpan. Zet dan! de pan op het vuur en bak de schnitzels ca. 3 minuten tot ze kleur krijgen.
- Draai ze om en voeg wat zout en de paddenstoelen toe. Bak het geheel ca. 3 minuten verder.
- Blus af met de koffie, roer door en zet het vuur uit.
- Neem de kalfsschnitzels uit de pan en leg ze apart.
- Voeg de slagroom en een juslepel bouillon bij het bakvocht en laat het sausje al roerend wat indikken.
- Snijd elke schnitzel in 3 stukken en leg ze op de borden met de paddenstoelen ertussen.
- Serveer met een beetje spinazie, de geroosterde amandelen, enkele gekneusde koffiebonen en het sausje.
Recept uit la Cucina Italiana: Vitello e spugnole
Geen opmerkingen:
Een reactie posten