Ingrediënten voor 3 pers:
12 gedroogde Chinese paddenstoelen
100 gr champignons
14 kwarteleitjes
1/2 Chinese kool
1 plakje verse gember
1 lente-ui
1 knoflookteen
pale medium sherry of rijstwijn
oestersaus
sesamolie
olie
suiker
zout en peper
bindpapje (1 el maïzena en 2 el water)
Voorbereiding:
- Was en week de paddenstoelen 30 minuten in warm water.
- Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard, bijvoorbeeld zoals hier beschreven: kwarteleitjes koken zonder ze te pellen.
- Hak de knoflook, gember en lente-ui fijn.
- Verwijder de uiteinde van de gedroogde paddenstoelen, bewaar het weekvocht.
- Vermeng de kapjes met 1 tl suiker, 1/2 tl zout en 1 theelepel olie.
- Maak een sausje van van 1/2 dl weekvocht, 1 tl sherry, 1 tl oestersaus, 1/2 tl sesamolie en een snufje peper.
- Maak de champignons schoon.
- Was de kool en snijd in grove stukken.
Bereiding:
- Stoom de paddenstoelen (water in pan/wok, stoomrekje erop, paddenstoelen op bord op het rekje, deksel op de pan/wok).
- Blancheer de kool in het stoomwater. Laat uitlekken en schik op een voorverwarmde schaal. Spoel de wok om.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 el olie.
- Roerbak knoflook, gember en lente-ui tot het geurt.
- Roerbak de champignons, kwarteleitjes en paddenstoelen.
- Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt en schep op de kool.
Recept uit Het Chinese kookboek deel 3
De volgende dag een voorafje gemaakt met de rest van de gekookte kwarteleitjes ingepakt in een wontonvelletje en gebakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten