Vandaag geen No Meat Monday, maar iets wat in de buurt komt, een typisch vasteneten uit Spanje. De stokvis kocht ik bij AH, afdeling Amerikaanse specialiteiten.
Ingrediënten:
Stokvis, 24 uur geweekt en 3 x water ververst
1 ei per persoon
Geklopt ei voor het paneren
Meel
Paneermeel
Knoflook uit de knijper
Pimentón (Spaans paprikapoeder)*
Olijfolie
Bereiding:
- Kook de eieren hard, snijd ze door de lengte en haal ze door de meel en daarna door de paneermeel.
- Snij de stokvis in moten, haal ze door de meel en daarna door het losgeklopt ei.
- Bak de stokvis in een ruime koekenpan in een flinke laag olijfolie op matig vuur.
- Haal van het vuur af en roer een eetlepel pimentón en de knoflook door de olijfolie.
- Zet de pan weer op het vuur. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, schud af en toe met de pan.
- Leg de eieren ernaast, dooier naar onder en lepel er wat van de olie over.
- Lepel ook wat olie over de stokvis en maak het bord op 'como Dios manda' oftewel zoals het hoort.
* o.a. te koop bij Dille en Kamille
En si Dieu le veut ga ik dat ook een keer klaarmaken.
BeantwoordenVerwijderen