Ingrediënten voor vier à vijf
porties:
2,5 dl slagroom
1 dl advocaat
50 gram fijne
suiker
evt. voor
salmonella-ongevoeligen: 2 kleine eidooiers
Voor de garnering eventueel:
meringueschuimpjes
Bereiding:
In het recept is
de toevoeging van een paar eidooiers een optie. Dat geeft de parfait een betere
consistentie, maar gerechten bereid met rauwe eieren zijn af te raden voor
kwetsbare groepen aan de eettafel. Neem voor individuele parfaits vormpjes
(kopjes, bekertjes, soufflévormpjes of wat dan ook, met inhoud van ongeveer
1,25 dl. Gebruikt u extra eidooiers, dan kunt u er met de gegeven hoeveelheden
vijf vullen. Zonder extra eidooiers is het volume minder groot en hebt u
voldoende voor vier vormpjes.
Heel geschikt zijn plastic
bekertjes. Die knipt u open na het opvriezen, dat is gemakkelijker dan storten.
Gebruikt u een grote rechthoekige vorm, snijd dan de parfait na het storten in
plakken.
- Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de suiker met de advocaat tot de suiker is opgelost. Het resultaat wordt luchtig en schuimig als u ook twee kleine eidooiers toevoegt.
- Spatel de stijfgeslagen slagroom in twee delen behoedzaam door het advocaatmengsel. Verdeel de massa over de vormpjes. Dek ze af met huishoudfolie.
- Zet ze ten minste vier uur in de diepvriezer. Hoe lager de temperatuur, hoe beter de structuur van de parfait zal zijn.
Recept uit de NRC
Geen opmerkingen:
Een reactie posten