Lidl heeft regelmatig groenten in het assortiment die je nauwelijks in andere supermarkten ziet. Nu lagen er prachtige vlezige coeur de boeuf tomaten. In het Nederlands schijnen ze ossenhart tomaten te heten.
Ingrediënten:
Grote tomaten, eventueel uit te breiden met
paprika’s en courgettes
sjalot
ontpitte olijven (bv. opgelegd op olie)
zongedroogde tomaten
gemengd gehakt
enkele takjes basilicum
Parmezaanse kaas
ei
ei
een snuifje Provençaalse kruiden
een scheutje
olijfolie
peper
zout
Voorbereiding:
Pel desgewenst de tomaten en snij het hoedje eraf. Hol de tomaten uit.
De gehaktvulling:
- Pel de sjalot, snij ze middendoor en snipper ze zeer fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een kleine pan en stoof de sjalotsnippers glazig. Giet de gestoofde sjalot na een paar minuten in een mengschaal.
- Hak de olijven en de zongedroogde tomaten fijn. Doe ze in de mengschaal, samen met het gehakt.
- Spoel de basilicum, rol de blaadjes op tot een soort van ‘sigaar’ en snipper ze fijn. Voeg het kruid toe aan het gehaktmengsel.
- Rasp de Parmezaanse kaas erbij. Voeg een beetje peper van de molen toe en een snuifje Provençaalse kruiden en eventueel een beetje zout.
- Kneed het gehakt en alle smaakmakers tot een egaal mengsel. Voeg vervolgens het ei toe en meng verder.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel. Laat de vleesvulling tot boven de rand komen.
- Zet de hoedjes op de gevulde tomaten.
Verwarm de oven voor op 180°C
Plaats de groenten in een ovenschaal in de oven.
Plaats de groenten in een ovenschaal in de oven.
De gaartijd voor de gevulde tomaten en courgettes bedraagt zo’n 25
minuten.
Recept van het Belgische TV programma De dagelijkse kost.
In Frankrijk heten ze coeur de boeuf
BeantwoordenVerwijderenIk heb het aangepast.
BeantwoordenVerwijderen