2 Varkenshaasjes
2 el bloem
olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
2 venkelknollen
1 rode peper
1 tl venkelzaad
1 takje tijm
2 takjes peterselie
100 ml witte wijn of droger vermouth
Ingrediënten kruidenspaghetti
300 g spaghetti
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes peterselie
2 takjes oregano
50 ml olijfolie
1 rode peper
Extra nodig
mandoline
- Snijd de varkenshaasjes in drieën en bestrooi met bloem.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de wijn met een scheutje water toe. Rasp de venkel op de mandoline. Halveer de rode peper. Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper fijn.
- Voeg de peper samen met de venkel, venkelzaadjes, tijm en de peterselie toe aan het vlees.
- Laat circa 5 minuten bakken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de kruiden fijn en verwarm de knoflook en kruiden op zacht vuur circa 3 minuten met de olijfolie zodat alle smaken vrijkomen.
- Giet de spaghetti af en meng met de kruidenolie.
Recept van Giovanni Caminita
Geen opmerkingen:
Een reactie posten