I
Ingrediënten:
75 gr pancetta of gerookt spek in reepjes
150 gr verse spinazie
6 eieren
zout, peper
2 à 3 teentjes knoflook
2 takjes oregano
1 bekertje crème fraîche van 125 ml
olijfolie
Bereiding:
- In droge koekenpan spekplakjes krokant bakken. Spek uit pan nemen en verkruimelen.
- Gewassen spinazie grof hakken.
- Eieren met zout en peper loskloppen. Spinazie toevoegen.
- Knoflook pellen en boven eieren uitpersen.
- Spekkruimels toevoegen, oreganoblaadjes van takjes nemen en met crème fraîche door eieren mengen.
- In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eiermengsel erin schenken. Omelet op laag vuur bakken tot bovenkant droog is. Omelet op deksel laten glijden en met onderkant boven terug laten glijden in de pan. Andere kant in een paar minuten lichtbruin bakken. Of in plaats van omdraaien de pan 3 of 4 minuten onder de grill zetten.
Recept uit AH kookboek
Laat ik nu ook zondag een frittata hebben gemaakt met spinazie ! Maar wel met waar meer ingredienten. Hij was erg lekker. Binnenkort in dit theater, oh nee op mijn blog.
BeantwoordenVerwijderen