Ooit kreeg ik van mijn Franse zwager een tablet chocolade met olijfolie cadeau. Ik bedoel dat de olijfolie in de chocolade zat. Het was heerlijk. Ik dacht eraan toen deze chocolademousse op het Australische programma Everday Gourmet voorbij kwam. Bovendien had ik voortreffelijke olie van de Lucques olijven in huis.
Ingrediƫnten voor 6 personen:
100 ml heel goede olijfolie
150 gr heel goede donkere cocolade
250 gr slagroom
voor de garnering:
frambozen, bosbessen, aardbeien
biscotti
Bereiding:
- Smelt de chocola in een kom boven een pan met water dat tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.
- Roer de olijfolie erdoor.
- Sla de slagroom stijf en voeg deze bij de gesmolten chocola en de olijfolie. Zet het in de ijskast.
- Schenk het in een mooi glas en garneer met de verse bessen en de biscotti.
Ik had geen fruit noch biscotti maar heb er wat zoutvlokken over gestrooid..
Dat lijkt me lekker !
BeantwoordenVerwijderenTip: Niet in de koelkast zetten! Dat kan niet met olijfolie in de mousse!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de tip. Heb je het geprobeerd? Ik heb het waarschijnlijk op het laatste ogenblik gemaakt, want ik kan me niet herinneren dat het niet goed ging. Misschien had ik de chocola moeten temperen voor een mooiere glans.
BeantwoordenVerwijderen