Ingrediƫnten:
2 zeebrasem-
zeebaars- of doradefilets van ongeveer 150 gr.
olijfolie om in
te bakken
Voor de salsa:
Olijfolie
200gr
cherrytomaten
60gr zwarte
olijven zonder pit (liefst kalamata)
klein bosje
koriander of ander tuinkruid naar smaak
klein bosjes
basilicum
1 citroen
zeezout en
versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Maak eerst de salsa. Zet een kleine pan met dikke bodem op matig vuur en doe er 3 eetlepels olijfolie in. Halveer de tomaten en de ze erbij. Voeg de olijven toe, breng op smaak met peper en zout en bak al roerend 1-2 minuten op laag vuur. Rustig aan met verhitten! Zet daarna apart.
- Houd de takjes koriander en basilicum in een bundeltje en haal er een scherp mes langs om de blaadjes eraf te snijden. Gooi de stelen weg, rol het blad voorzichtig tot een bolletje en snijd het. Houd een klein deel achter om te garneren en roer de rest door de salsa.
- Rol de citroen over een snijplank zodat hij zacht wordt het sap vrijkomt en halveer hem. Doe het sap van de ene helft in de pan, roer goed door en zet de salsa apart zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Verwarm voor de brasem een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur. Kerf de huid van de filets intussen op 2 of 3 plekken in. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de vis toe -huidzijde naar beneden- als de olie goed heet is. Druk de filets goed tegen de bodem van de pan. Maal er zout en peper over en bak 2-3 minuten tot de vis donkergoudgeel is en de huid krokant. (Het vlees moet voor tweederde deel ondoorschijnend zijn).
- Keer de filets en bak de andere kant 1 minuut, tot ze net gaar zijn. Bedruip intussen met olie uit de pan.
- Leg de vis op de salsa, bestrooi met de achtergehouden koriander en basilicum en dien op.
Was lekker en makkelijk te maken. De salsa is van tevoren te maken.
Uit 'Koken als een chef' van Gordon Ramsey
Uit 'Koken als een chef' van Gordon Ramsey
Geen opmerkingen:
Een reactie posten