Ingrediënten:
300 gr mager varkensvlees in stukjes van 2,5 cm
1 groene paprika, schoongemaakt, in stukjes
1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
4 bosuitjes, fijngehakt
1,5 dl arachideolie om te frituren
Marinade:
1 t. knoflook uit de knijper
1 tl suiker
1 tl maizena
1 tl arachideolie
1 tl Chinese wijn of droge sherry
Sausje:
1 tl chilipoeder
2 el donkere sojasaus
1 tl Worcestershire saus
1/2 tl vijfkruidenpoeder
mespunt zout
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor de marinade en giet over het vlees. Bedek het en laat 1 uur marineren. Roer zo nu en dan.
- Meng intussen de ingrediënten voor het sausje. Zet weg.
- Verhit de olie in de wok. Bak het vlees rondom bruin, in ongeveer 10 min, ondertussen steeds omscheppen. Laat het vlees goed uitlekken.
- Laat 1 el olie in de wok. Verhit en voeg de paprika, rode peper en bosuitjes toe. Roerbak 2 minuten.
- Voeg de saus en het varkensvlees toe en breng het al roerend aan de kook.
- Maak op smaak af en dien op met rijst.
Uit Koken met de Wok, uitgave van de Hema.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten