Pagina's

donderdag 9 januari 2014

Soep van een blikje Heinz witte bonen in tomatensaus

Soep van Heinz witte bonen in tomatensaus

Ik vond dit zo'n krankzinnig recept van Matt Preston:
born in 1961 inLondon, United Kingdom) is a British-Australian food journalist, restaurant critic, writer, and television personality. He is known for his role as a judge on Network Ten's MasterChef Australia, dat ik het moest proberen. 
Ik wist dat ik het waarschijnlijk niet lekker zou vinden, maar toch...  
Ingrediënten:
1 blik Heinz witte bonen in tomatensaus
50 ml slagroom
150 ml melk
geraspte schil van een sinaasappel
korianderzaadjes, geroosterd
olijfolie

Bereiding:
  1. Verhit de bonen in een pan tot ze warm zijn en pureer ze met de staafmixer.
  2. Voeg de melk en room toe tot het de gewenste consistentie heeft. Verwarm nog even door en mix met de staafmixer schuimig.
  3. Garneer met geraspte sinaasappelschil de korianderzaadjes en een sliertje olijfolie.


Mijn huisproever vond het wèl lekker. Het is meer een studentenrecept dan een Master Chef recept.


3 opmerkingen:

  1. Oeh, dit is bijna net zo niet lekker als de cassoulet met confit de canard en worstjes uit blik die wij gisteren aten (ondanks de zelf toegevoegde knoflook en peterselie).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou geef mij maar cassoulet hoor. En van die grote blikken confit de canard. Die heb ik altijd op voorraad. Neemt mijn zus uit Frankrijk altijd voor mij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook wel eens van die recepten waarvan ik denk, wat zal dat niet lekker zijn, maar omdat het recept toch ergens apart is, maak ik het toch.
    Nou, ik lust ook wel een lekkere cassoulet hoor. Jaren geleden heb ik eens een keer een hele lekkere gemaakt, maar daar moesten wel heel veel soorten vlees in. En je kan zoiets niet voor 2 personen maken. Of je moet de hele week cassoulet eten !

    BeantwoordenVerwijderen