Pagina's

zondag 27 april 2014

Frittata met asperges, peultjes en doperwten



Ingrediƫnten:
400 gr groene asperges
125 gr peultjes
100 gr doperwten
70 ml slagroom
6 eieren
knoflook
bieslook
extravergine olijfolie
zout en peper



Bereiding:
  1. Was de asperges, breek het uiteinde eraf en kook ze een minuut of 8 in water met wat zout. Giet ze af. Snijd de punten af en halveer de dikkere in de lengte en leg apart.
  2. Snij de stelen in ronde plakjes. Bak ze 2-3 minuten in de koekenpan met een scheutje olie en 1 gepelde en gekneusde knoflookteen. Schep de asperges in een ronde ovenschaal van 22 cm.
  3. Verwarm de oven voor op 180C
  4. Blancheer de peultjes en de doperwten 2-3 minuten in kokend water. Giet de groenten af, dep ze droog en voeg ze bij de asperges in de ovenschaal.
  5. Kluts de eieren los in een schaal. Voeg zout en peper toe en daarna de slagroom en 1 el gesnipperde bieslook. Klop het geheel kort door met een garde. Schenk het eimengsel over de groenten in de ovenschaal. 
  6. Leg de aspergepunten er in een stervorm op.
  7. Bak de frittata 20-25 minuten in de oven. Dek de frittata af met een stuk aluminiumfolie als het oppervlak te donker wordt.
  8. Haal de frittata uit de oven, laat hem bijna helemaal afkoelen en dien hem op.

Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten