Ingrediƫnten voor 4 personen:
28 grote garnalen (700 gr)
300 gr gele, rode en groene paprika
1 rode peper
1/2 ui
40 ml yoghurt
extravergine olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Pel eventueel de garnalen maar laat de staart eraan zitten. Of bak ze gewoon in de schaal.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de paprika in reepjes
- Fruit de ui en de hele rode peper ca. 1 minuut in een scheutje olie in de koekenpan.
- Voeg de paprikareepjes toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur.
- Verwijder de rode peper en haal de paprika uit de pan.
- Leng 40 ml yoghurt aan met een half glas water.
- Verhit in dezelfde koekenpan opnieuw de olie. Bak er ca. 2 minuten de garnalen in - indien ze gepeld zijn, anders langer.
- Voeg de yoghurt, zout en peper toe. Zet na een halve minuut het vuur uit.
- Serveer de garnalen met de paprika.
Serveer het gerecht met een sausje van de yoghurt, extravergine olijfolie, citroensap, gesnipperde rode peper en zout.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten