Pagina's

zaterdag 17 mei 2014

Gebakken garnalen en paprika



Ingrediƫnten voor 4 personen:
28 grote garnalen (700 gr)
300 gr gele, rode en groene paprika
1 rode peper
1/2 ui
40 ml yoghurt
extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Pel eventueel de garnalen maar laat de staart eraan zitten. Of bak ze gewoon in de schaal.
  2. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Snijd de paprika in reepjes
  4. Fruit de ui en de hele rode peper ca. 1 minuut in een scheutje olie in de koekenpan.
  5. Voeg de paprikareepjes toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten op hoog vuur.
  6. Verwijder de rode peper en haal de paprika uit de pan.
  7. Leng 40 ml yoghurt aan met een half glas water.
  8. Verhit in dezelfde koekenpan opnieuw de olie. Bak er ca. 2 minuten de garnalen in - indien ze gepeld zijn, anders langer.
  9. Voeg de yoghurt, zout en peper toe. Zet na een halve minuut het vuur uit.
  10. Serveer de garnalen met de paprika.


Serveer het gerecht met een sausje van de yoghurt, extravergine olijfolie, citroensap, gesnipperde rode peper en zout.

Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten