Coeur de boeuf tomaten met paprika, olijven en Parmezaanse kaas. |
Ingrediƫnten Pomodori farciti voor 4 personen:
200 gr gele paprika
120 gr schilfers Parmigiano Reggiano
4 grote (coeur de boeuf) tomaten of 6 middelgrote
4 sneetjes brood
6 groene olijven
1 heel teentje knoflook
dragon
ansjovis ingelegd in olie
olijfolie extra-vergine
peper en zout
Bereiding:
- Snij het kapje van de tomaten (of snij ze horizontaal door midden). Schep de zaadjes eruit, strooi er zout in en zet ze omgekeerd neer om uit te lekken.
- Snij de gele paprika in blokjes en bak deze in een koekenpan in een scheutje olijfolie met het teentje knoflook en peper en zout.
- Voeg vervolgens 6 gehakte olijven, een eetlepel fijngehakte dragonblaadjes en het verkruimelde brood (zonder korst) toe. Bak het geheel tot het broodkruim goudbruin begint te kleuren, draai vervolgens het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Schep het vervolgens in de goed uitgelekte, gehalveerde tomaten.
- Zet de tomaten in een ovenschaal die vanuit de oven direct op tafel mag worden geserveerd, schenk er een straaltje olie over en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven van 250 grC,
- Garneer de tomaten, wanneer je ze uit de oven haalt, met enkele ansjovisfilets.
Deze tomaten zijn warm of op kamertemperatuur het lekkerst.
Ik vond ze wel lekker, vooral door het pittige van de olijven.
Recept uit Het beste van 5 jaar La Cucina Italiana Verdure uit 2006.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten