Pagina's

vrijdag 13 juni 2014

Siciliaanse mosselen

Siciliaanse mosselen


Ingrediƫnten:
2 kg schoongemaakte mosselen
1 dl witte wijn
flinke bos basilicum
10 teentjes knoflook
500 gr kleine tomaatjes
geblancheerde gehalveerde (garneer) amandelen
1 bosje peterselie
extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:

  1. Hak de basilicum, enkele blaadjes peterselie en 7 teentjes knoflook. Doe het haksel in een pan, voeg de mosselen, 3 dl water en wijn toe. Breng op smaak met zout en zet ze op het vuur.
  2. Zodra de mosselen beginnen open te gaan  voeg je 4-5 eetlepels olijfolie toe met veel versgemalen peper. Kook verder  tot de mosselen open zijn.
  3. Snij de tomaatjes doormidden, verwijder het binnenste, maar vang het sap op. Snij de tomaatjes in flinke blokjes.
  4. Hak ondertussen de rest van de knoflookteentjes en bak ze met een beetje olie in een andere pan. Voeg de gehakte peterselie en blokjes tomaat toe. Voeg ook het tomatensap door een zeefje toe. Ten slotte enkele blaadjes basilicum bijvoegen.
  5. Leg de mosselen op een schaal, zeef het kookvocht en voeg bij de mosselen. Garneer met de stukjes tomaten en met de amandelen, van te voren geroosterd en in plakjes gesneden. Bestrooi met gehakte peterselie, breng het aan de tafel en serveer.
Als soep vooraf is het ook heel erg lekker. Mmmmm

Recept uit Ricette di Sicilia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten