Het is dat ik echte saffraan van mijn zus cadeau heb gekregen, anders was deze soep niet zo verfijnd geweest. Zij heeft het geluk tussen wijn- en olijfboeren te wonen en een saffraankweker.
Ingrediƫnten:
5 dl kippen- of groentebouillon
5 dl melk
2 snufjes saffraan
1 bloemkool in roosjes verdeeld
25 gr boter
2 el gehakte peterselie
olijfolie extra vergine
zout en peper
Bereiding:
- Breng in een grote pan de bouillon, de melk, een snuf saffraan en een grote snuf zout aan de kook.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze 5 Ć 8 minuten zachtjes koken tot ze net zacht zijn.
- Haal een kwart van de bloemkoolroosjes uit de pan en zet apart.
- Giet de bouillon in een kom of pan.
- Mix de rest van de bloemkool fijn met een staafmixer of in de keukenmachine en giet er beetje bij beetje de bouillon bij tot de gewenste soepdikte.
- Voeg nog een snuf saffraan toe en verwarm de soep op zacht vuur en maak op smaak af met peper en zout.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de apart gezette bloemkoolroosjes in enkele minuten rondom goudbruin.
- Voeg de helft van de peterselie toe en schud de pan heen en weer tot de peterselie krokant is.
- Dresseer de bloemkoolroosjes in het midden van 4 borden en schenk de soep er rondom heen.
- Giet er een sliertje olijfolie over, bestrooi met de rest van de peterselie en geef er een draai van de pepermolen boven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten