Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 rode uien
1 dl water
1 eetlepel appelazijn
Suiker
4 takjes peterselie
125 g canellini bonen in blik (uitgelekt gewicht)
125 g borlotti bonen in blik (uitgelekt gewicht)
125 kidney bonen in blik (uitgelekt gewicht)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels extra vergine olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Pel de uien, spoel ze onder stromend water en snijd ze in plakjes.
- Meng in een kom het water met de azijn en een snufje suiker.
- Doe de uien in een pan, het mengsel van water en azijn en breng het aan de kook, voeg dan een snufje zout, peper uit de molen en laat 10 minuten koken op matig vuur, bedekt, af en toe roeren. De ui moet zacht worden maar niet uit elkaar vallen.
- Hak de peterselie.
- Doe alle bonen in een kom met de gesneden knoflook en de uien en breng op smaak met olijfolie, zout, gehakte peterselie en een draai aan de pepermolen.
Ook lekker met een blikje tonijn erdoor.
Recept van Barbara Farinella van Lo Spicchio d’aglio.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten