Pagina's

maandag 15 september 2014

Kipsalade met ananas en perzik


Kipsalade met ananas en perzik

Een beetje vintage is het wel, kipsalade met fruit. Maar deze is echt wel een te gek vette kipsalade met onwijs gave ananas.

Ingrediƫnten:
500 gr kipfilet
200 gr sla
150 gr verse ananas
150 gr perzik of anders nectarine
50 ml droge witte wijn
50 ml azijn
fijngehakte peterselie
citroen
tabasco
extravergine olijfolie
zout en peper


Bereidingswijze:
  1. Pocheer de filet: spoel de kipfilet af en doe in een pan. Voeg koud water toe zoveel dat de kipfilet bedekt is. Breng water met de kip aan de kook (eventueel met wat zout, peper en en een laurierblad of een stukje kippenbouillonblokje) zodra het kookt, gas laag draaien.(net tegen de kook aan, je moet af en toe een "bubbeltje"zien)  8-10 minuten.
  2. Draai het gas uit, haal de pan van het vuur, maar laat kip er nog 10 minuten in liggen. 
  3. Giet de kip af en rafel het vlees met de handen uit elkaar.
  4. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de perzik in partjes. Doe het fruit in een koekenpan met 3,5 el olie, de wijn en de azijn. kook het geheel ca. 2 minuten vanaf het kookpunt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  5. Schep het fruit uit de pan en laat kort uitlekken.
  6. Meng het fruit met de kip. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap, tabasco, zout, peper en peterselie.
  7. Dien de kip op op een bedje van sla.
Recept Insalata di pollo, ananas e pesche uit La Cucina Italiana


Geen opmerkingen:

Een reactie posten