Zoute knabbels van filodeeg |
Soms krijg je de plakjes filodeeg niet heel uit de verpakking. Van de losse stukjes maken we deze zeer rustieke afbreek zoute knabbels.
Ingrediƫnten:
filodeeg (mag natuurlijk ook een intacte plak zijn)
gesmolten boter of olijfolie
grof zout
zaadjes naar keuze, zoals komijnzaad, sesamzaad
of geraspte Parmezaanse kaas.
Bereiding:
Verhit de oven op 200C
- Snij de filodeegstukjes in met gesmolten boter of olijfolie.
- Bestrooi een zijde lichtjes met grof zout (niet bij de Parmezaan) en de zaadjes.
- Bedek het met een ander plakje. Bestrijk ook met gesmolten boter of olijfolie. Bij gebruik van een heel vel sla je het vel dubbel.
- Laat in de oven goudbruin bakken. En dat gaat heel snel, dus hou het in de gaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten