De feestdagen zitten er weer op en januari is echt zo´n maand dat we teruggrijpen naar het eten van vroeger. Bijvoorbeeld deze jachtschotel naar een recept uit het Elseviers gezinskookboek uit 1979.
Ingrediënten:
100 gr uien
25 gr boter
100 gr vleesresten
2 dl vleesjus aangelengd met bouillon
kruidnagelgruis
peper
1 zure appel
250 gr aardappelen
paneermeel boter
Bereiding:
- Kook aardappelen gaar en snijd ze in blokjes.
- Fruit de kleingesneden uien in de boter goudbruin. Voeg het kleingesneden vlees, jus en/of bouillon, kruidnagelgruis, peper, stukjes appel en aardappelen toe.
- Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes stoven.
- Giet het vocht af in een kom.
- Meng (of stamp) het overgeblevene, en voeg het vocht weer toe. Maak het geheel op smaak af.
- Doe het over in een beboterde, vuurvaste schotel. Maak de bovenkant glad, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter op.
- Plaats het schoteltje ca. 15 minuten in een zeer warme oven, zodat er een bruin korstje op komt.
Was best wel weer lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten